TRAIESC DATORITA LUI . . .

header 03.jpg

DESPRE MINE . . .

header 03M-am nascut in 05 Aprilie 2010 intr-o conditie medicala declarata de medici, incompatibila cu viata. Diagnosticata cu Trisomia 18 (Syndrom Edwards), malformatie cardiaca complexa (DORV) si inca multe alte afectiuni depistate ulterior, am inceput din acel moment lupta pentru supravietuire. Puteti citi aici "Povestea mea" si totodata sa urmariti filmul complet al operatiilor la inima ! Sper sa pot fi o incurajare pentru toti cei care veti cunoaste povestea mea de viata !

 

DECIZIE PRIVIND INSCRIEREA ASOCIATIEI LTD IN REGISTRUL ANAF !


Pentru a putea beneficia in continuare de deducerile fiscale, respectiv redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit sau redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit (in cazul firmelor), orice asociatie trebuie sa fie inscrisa in Registrul Entitatilor / Unitatilor de Cult potrivit ORDINULUI nr. 819 din 19 martie 2019. Asociatia LTD a depus formularul 163 de inscriere si in urma analizei facute de ANAF, cererea privind inscrierea in Registru A FOST APROBATA.

DECIZIE ANAF nr. 2141027/24.04.2019


 

TEODORA - Retrospectiva 2018 / Perspectiva 2019

19. 01. 06
posted by: As LTD

Anul 2018 a fost, atât pentru Teodora cât și pentru noi, unul bun, cu evoluții neurologice pozitive și în mod special cu o stabilitate a stării de sănătate foarte bună. Una dintre marile realizări ale anului 2018 este cu siguranță absolvirea clasei pregătitoare a “Școlii Gimnaziale Speciale Sf. Nicolae” din București unde Teodora este înscrisă din luna septembrie 2017.

Deși încă nu poate merge singură, nu poate vorbi, cu un IQ ce (încă) nu poate fi stabilit, Teo a reușit această performanță de a încheia cu bine anul școlar 2017-2018. Mulțumim Domnului pentru această reușită dar și doamnelor Mariana Meran (Director) & Carmen Vâlcu (Diriginte) pentru profesionalism și implicare.

În cadrul școlii, Teo face și recuperare (în Centrul Harap Alb) atât kinetoterapie cât și hidroterapie (o dată pe săptămână). Rezultatele sunt și aici bune însă cele pe care ni le dorim (stabilitatea, autonomia …) întârzâie să apară deoarece Teodorei îi lipsesc, momentan, funcțiile cerebrale responsabile cu aceste aspecte. Îi mulțumim dnei Eliana Porojan pentru răbdarea și pasiunea cu care lucrează.

control cardioDupă aproximativ 4 ani de la ultimul control cardiologic, am reușit, la inceputul lunii septembrie, să-i facem Teodorei un nou consult. Reamintesc faptul că atunci când a fost operată la inimă (în urmă cu 7 ani) i-a fost scoasă valva pulmonară din cauza unor complicaţii apărute post operator. Medicul cardiolog (dr. Tulzer Gerald) ne-a spus că se poate trăi și fără valva pulmonară însă trebuie supraveghere medicală deoarece este posibil ca la vârsta de 10-11 ani să fie necesar implantul unei valve artificiale. Controlul cardiologic ne-a adus vești bune: evoluția inimii Teodorei este una excelentă și potrivit acestei evoluții se pare că nu va mai fi nevoie de acest implant, inima Teodorei putând funcționa normal și fără valva pulmonară. Vom continua supravegherea cardiologică până când acest risc va fi eliminat complet.

Paralel cu acest consult cardio, am efectuat un alt control, ortopedic. Aici lucrurile nu stau foarte bine deoarece Teodora are o scolioză destul de severă (vezi poza radiografiei). Nu este cazul de intervenție chirurgicală (momentan) ... însă medicul ne-a recomandat o recuperare activă (fără corset), ceea ce va implica mai multă kinetoterapie și chiar masaj. Prin urmare, în 2019 va fi necesară reluarea ședintelor de kinetoterapie în particular (cele 3 ședințe pe săptămână din cadrul școlii nu sunt suficiente) plus ședințe de masaj pentru musculatură, articulații și în mod special pentru coloană.

O altă problemă ce va trebui reinvestigată și chiar soluționată (poate chiar anul acesta) este cea oftalmologică. Leucomul corneean, diagnosticat în urmă cu aproximativ 3 ani (am scris AICI despre acest diagnostic) reprezintă o piedică nu doar în calea acuității vizuale a Teodorei dar și în calea recuperării neuropsihomotorii. O vedere slabă nu poate aduce progrese motorii prea bune. Singurul mod de a trata leucomul corneean este transplantul de cornee. Problema mai gravă este dată de faptul că, dacă inițial acest leucom era prezent doar la ochiul drept, acum el este prezent…și la ochiul stâng ceea ce ar presupune o dublă intervenție chirurgicală (costurile, din ce am văzut în diferite postări pe internet, ridicându-se undeva la 10.000 euro/ochi).

Știm că Domnul este în controlul fiecărui detaliu din viața Teodorei dar și a noastră, a tuturor. Anul 2019 va fi unul intens, cu ședințe de recuperare, investigații medicale și mai ales…cu îngrijire. Îngrijirea unui astfel de copil care nu vorbește, nu merge și nu intreprinde (deocamdată) nimic singur, este una anevoioasă, solicitantă din punct de vedere psihic dar și fizic și care de multe ori aduce epuizări ce au nevoie de intervenția Domnului pentru a putea continua.

Vrem să vă mulțumim fiecăruia pentru că ați fost alături de noi în 2018 și nădăjduim ca în 2019 să rămâneți aproape de noi și de Teo prin rugăciunile voastre!

doi la sutaDincolo de rugăciune, puteți fi concret alături de Teo Redirecționând 2% din impozitul pe venit către Asociația LTD. Anul 2018 s-a încheiat și puteti face deja acest lucru completând FORMULARUL 230 și depunându-l la Administrația Fiscală de care aparțineți. Pentru mai multe detalii legate de acest aspect, vă rog trimiteți un mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Fiti binecuvântați !
Cu dragoste și mulțumiri,
Christian, Corina & Teodora Dragomir

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

christiandragomir

CRISTIAN DRAGOMIR

Presedinte
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 773.795.826 RDS
           (+40) 724 644 197 Vodafone
Mail: asociatialtd@gmail.com
                    corina dragomir

CORINA DRAGOMIR

Membru
Asociatia Lidia Teodora Dragomir
Mobile: (+40) 770.260.749 RDS
Mail: corydragomir@gmail.com
LTD logo Joe 2017
Sos. Giurgiului nr.131 Bloc 1 Scara 4 Apartament 127
Sector 4 Bucuresti

 

 

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !