REDIRECTIONAREA CELOR 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT SIMPLIFICATA SI ACCESIBILA LUNAR !

18. 06. 03
posted by: As LTD
Accesări: 7199

header 02 OTPDin 2 februarie este în vigoare Ordinul comun MFP/MMJS/MS nr. 1.209/999/180/2018 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a “Declarației privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”. Actul normativ a fost publicat în Monitorul oficial nr.101/2018.

Prin acest ordin se aprobă modelul și conținutul noului formular 112 “Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”, precum și anexele nr.1.1 “Anexa angajator” și nr.1.2 “Anexa asigurat” care fac parte integrantă din formularul de declaraţie.

Declarația 112 se completează de către:

● persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora la care își desfășoară activitatea sau beneficiază de concediul medical și indemnizații de asigurări sociale de sănătate.

Declarația 112 se depune:

● lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare pentru care se plătesc veniturile, de persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, instituțiile prevăzute la art. 136 lit. d) -f)din Codul fiscal, precum și persoanele fizice care realizează în România venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intră sub incidența legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte;

Citește mai mult AICI.


 

Ce înseamnă concret !?

În baza acestui Ordin, posibilitatea de redirecționare a 2% din impozitul pe venit se simplifica în sensul că nu trebuie să mai aștepți încheierea anului pentru a putea redirecționa cei 2% prin completarea Formularului 230 (ca și până acum). Potrivit acestei noi reglementări, la finalul fiecărei luni, până la data de 25, angajatorul este obligat să completeze, în numele angajatului, Declarația 112 care cuprinde și această opțiune de Redirecționare a 2% din impozitul pe venit. Ceea ce trebuie să faci, practic, este ca în momentul în care te-ai hotărât să redirecționezi 2% către o entitate non-profit (cazul de față Asociația Lidia Teodora Dragomir) să trimiți la contabilitate datele ONG-ului către care vrei să redirecționezi (CUI-ul și Contul IBAN) și să-ți exprimi dorința ca la rubrica de redirecționare a celor 2% să treacă datele respectivei asociații. În felul acesta se simplifică procedura de redirecționare a acestei sume provenite din impozitul pe venit al contribuabilului. Dacă luna viitoare te răzgândești în privința susținerii ONG-ului, poți comunica departamentului de contabilitate să schimbe CUI-ul și IBAN-ul cu al altui ONG pe care îl alegi ulterior.


“Dacă ai avea ocazia să faci un bine însă acesta te-ar costa ceva, poate că ai ezita să-l faci… Dar dacă acest bine nu te costă nimic, de ce eziți ?!”

Poți transmite imediat ce termini de citit acest mesaj, către departamentul de contabilitate al firmei unde ești angajat, datele Asociației Lidia Teodora Dragomir respectiv CUI-ul 33489184 și Contul IBAN: RO75 OTPV 1150 0105 7253 RO01 (Deschis la Sucursala Văcărești OTP Bank Romania) și în felul acesta să susții recuperarea neuropsihomotorie a Teodorei !

Susținerea Teodorei și a activitații Asociației Lidia Teodora Dragomir este de acum la doar … un mail / o vorbă distanță. (fie trimiți un mail / fie mergi personal la contabilitate și comunici datele de mai sus.)

Îți mulțumesc pentru sprijin și mă rog ca Dumnezeu să răsplătească alegerea și susținerea ta !

"După verbul a iubi, a ajuta este cel mai frumos verb din lume." Bertha von Suttner

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

Contact and board image LTD site

MESAJ PENTRU MĂMICILE COPIILOR SPECIALI ...

scrisoare catre mamiDragă mămică,

Îmi pare rău că nu sunt tocmai bine,
Nu sunt aşa … normală precum ar trebui.
Ştiu că eşti tristă, și cunosc durerile din inima ta,
Văd toate lacrimile rostogolindu-se pe faţa ta.
Ai aşteptat atâta vreme după mine şi acum…
Nu sunt tocmai bine,

Dar mami, răsplata ta va fi mai mare. comorile din inima ta vor fi mai multe.
Şi pentru că a trebuit să-mi dai mai multă dragoste, tandreţe şi afecțiune,
Domnul îţi va da o mai mare măsură din toate lucrurile de care ai nevoie.
Iar în anii care vor veni, oamenii vor vedea în tine roada dragostei, blândeţii, răbdării şi bunătăţii
datorită acelor lucruri pe care tu, va trebui să mi le dai mie ...

Dumnezeu, în Înţelepciunea Sa, s-a uitat jos din ceruri
Şi tocmai pentru că ştia că am nevoie de mai multă dragoste şi grijă
Te-a ales pe tine, pentru mine – cea mai bună dintre toate mămicile…

Iată-mă, aici sunt … Deşi nu sunt tocmai …. bine.

Dar, cu ajutorul Lui și al tău ... voi fi!

HOME LTD

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !