Poveste de dragoste între un polițist și o protestatară, pe baricade, în Kiev

14. 02. 25

untitled_400_02„Cu toată agitația, mi-am amintit numărul tău de telefon când i l-ai spus prietenei tale. Nici măcar nu știu cum te cheamă. Am stat toată noaptea cu un scut în fața ta. Când ne-ai oprit să nu mai înaintăm, mi-am dat seama că vreau să mă căsătoresc cu tine. Andrei." 

După demisia președintelui Ianukovici și relaxarea mass-mediei a ieșit la iveală în presa internațională o poveste de iubire începută pe Maidan, în luna decembrie. Andrei este ofițer de poliție și Lidia Pankiv (24 de ani), jurnalistă. Amândoi erau prezenți în Piața Independenței, dar în tabere adverse.

Ea făcea parte dintr-un grup de femei care acționa ca un scut uman între forțele de ordine și un grup de manifestanți, iar el era în primul rând al forțelor de poliție, tot înaintând cu scutul în mână. La un moment dat, Lidia a primit un telefon de la o prietenă care cerea informații despre o persoană arestată de poliție. Pentru că nu se puteau auzi, Lidia i-a dat un alt număr de telefon să o sune.

Așa a reținut Andrei numărul și i-a dat mesajul care a emoționat o lume întreagă, arătând că într-un conflict, chiar și în tabăra adversă există persoane bune, sensibile la ce este bine și ce este rău și care nu sunt doar roboți ai unui om cu intenții criminale. Andrei nu și-a dat numele de familie, de frică că va fi dat afară, și în singura poză în care cei doi apar împreună fața sa este intenționat distorsionată, scrie Daily Mail.

Lidia a hotărât să se întâlnească cu el, doar cu speranța că s-ar putea să îl convingă că se află de partea greșită a conflictului, însă a ajuns să se îndrăgostească de el. Presa a aflat povestea și a invitat-o pe Lidia să o povestească într-o emisiune televizată.

Când a aflat că emisiunea de pe canalul Inter (cel mai urmărit din Ucraina) este în direct, Lidia a început să vorbească nu despre povestea ei de dragoste, ci despre „cum doi dintre cei mai buni prieteni ai mei au fost uciși acolo (n.r. pe Maidan)". În timp ce realizatorul emisiunii încerca să schimbe subiectul conversației, tânăra a spus că îl urăște pe președinte și pe toți cei responsabili pentru moartea protestatarilor și, de asemenea, a acuzat postul pentru că „de trei luni de zile a înșelat telespectatorii și a semănat dușmănia între cetățenii acestei țări", citează National Review.

Tinerei i-a luat apărarea un alt invitat, Konstantin Reutsky, militant pentru drepturile omului, care i-a dat dreptate și a subliniat că atacul asupra protestarilor a fost „un punct de cotitură" de la care nu mai poate exista niciun fel de înțelegere. A doua zi, parlamentul vota demiterea președintelui. 

Sursa: semnele timpului / Foto: captură YouTube

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

Contact and board image LTD site

MESAJ PENTRU MĂMICILE COPIILOR SPECIALI ...

scrisoare catre mamiDragă mămică,

Îmi pare rău că nu sunt tocmai bine,
Nu sunt aşa … normală precum ar trebui.
Ştiu că eşti tristă, și cunosc durerile din inima ta,
Văd toate lacrimile rostogolindu-se pe faţa ta.
Ai aşteptat atâta vreme după mine şi acum…
Nu sunt tocmai bine,

Dar mami, răsplata ta va fi mai mare. comorile din inima ta vor fi mai multe.
Şi pentru că a trebuit să-mi dai mai multă dragoste, tandreţe şi afecțiune,
Domnul îţi va da o mai mare măsură din toate lucrurile de care ai nevoie.
Iar în anii care vor veni, oamenii vor vedea în tine roada dragostei, blândeţii, răbdării şi bunătăţii
datorită acelor lucruri pe care tu, va trebui să mi le dai mie ...

Dumnezeu, în Înţelepciunea Sa, s-a uitat jos din ceruri
Şi tocmai pentru că ştia că am nevoie de mai multă dragoste şi grijă
Te-a ales pe tine, pentru mine – cea mai bună dintre toate mămicile…

Iată-mă, aici sunt … Deşi nu sunt tocmai …. bine.

Dar, cu ajutorul Lui și al tău ... voi fi!

HOME LTD

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !