Teodora Dragomir - August 2012

13. 11. 12

teo august 2012De la ultima postare și până în prezent, evoluția Teodorei a fost una pozitivă. A fost internată timp de 3 săptămâni în Centru de Recuperare de la Gura Ocniței alături de alți copii și, în primul rând, ne-am gândit la riscurile care decurgeau de aici, deoarece socializarea cu alți copii, dincolo de partea pozitivă, putea aduce și aspecte negative (contactarea vreunui virus, răceala etc…) lucruri care, în contextul ei ar fi putut deveni destul de grave. Spre bucuria noastră (nu spre surprindere, deoarece așa ne-am rugat) Teodora nu a luat niciun virus și nici nu a răcit arătând că sistemul ei imunitar se dezvoltă și devine din ce în ce mai puternic. Slăvit să fie Domnul !

Legat de recuperarea neuro-psiho-motorie și aici avem vești bune în sensul că a răspuns destul de bine la ședintele de kineto-terapie la care a fost supusă însă rezultatele le-am observat mai bine după câteva săptămâni acasă când am vazut-o ridicâdu-și capul de pe pernă și încercând să se ridice singură. Vom continua din această toamnă ședințele și cu siguranță Domnul ne va ajuta să o vedem mergând singură.

Este din ce în ce mai activă, dornică să socializeze cu oricine. A început să prindă cu mânuțele anumite lucruri (jucării mai ușoare) și să se joace puțin cu ele. Trebuie să-i comandăm o pereche de ghetuțe ortopedice pentru a sta încălțată cu ele până când piciorușele ei vor învăța să calce corect.

În data de 24 iulie am avut programare la dr. Gerald Tulzer în Linz pentru controlul cardiologic necesar la 6 luni de la operație. Rezultatul a fost unul uimitor pentru doctor: operația Teodorei s-a închis perfect iar evoluția organic post-operatorie este una excelentă. Frecvența cardiacă și saturația sunt în valori normale. Uitându-se la ea, medicul nu a putut spune decât atât: “Este de-a dreptul un miracol, evoluția ei este incredibilă”. Singura problema ar fi la acel arc aortic esofagian. După părerea medicului, ar trebui să mai treacă aproximativ 6 luni până se va vindeca complet, însă acest lucru nu o afecteaza în prezent la mâncat sau alte activități. Deși mănâncă suficient  pentru un copil de vârsta ei, diversificat și de mai multe ori pe zi, încă nu a reușit să depășească pragul de 7,5 kg. Ne rugăm ca Domnul să lucreze și aici pentru ca Teo să înceapă să crească și în greutate.

După o săptămână de stat în Austria, timp în care am vizitat și comunitatea penticostală de acolo (în special biserica “Speranța” din Linz – cărora le mulțumim pentru dragostea cu care ne înconjoară de fiecare dată) ne-am reîntors în țară oprindu-ne în Oradea. Am dus-o pe Teo pentru câteva zile la băile termale din Felix. A fost foarte mirată în momentul în care a intrat în apă. Temperatura apei era de peste 30 grade așa că nu a fost nicio problemă atunci când a luat contact cu apa. Sperăm să o mai putem duce la astfel de bazine deoarece înotul este unul din mijloacele prin care se poate dezvolta mai bine și mai rapid din punct de vedere fizic. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACT US

Contact and board image LTD site

MESAJ PENTRU MĂMICILE COPIILOR SPECIALI ...

scrisoare catre mamiDragă mămică,

Îmi pare rău că nu sunt tocmai bine,
Nu sunt aşa … normală precum ar trebui.
Ştiu că eşti tristă, și cunosc durerile din inima ta,
Văd toate lacrimile rostogolindu-se pe faţa ta.
Ai aşteptat atâta vreme după mine şi acum…
Nu sunt tocmai bine,

Dar mami, răsplata ta va fi mai mare. comorile din inima ta vor fi mai multe.
Şi pentru că a trebuit să-mi dai mai multă dragoste, tandreţe şi afecțiune,
Domnul îţi va da o mai mare măsură din toate lucrurile de care ai nevoie.
Iar în anii care vor veni, oamenii vor vedea în tine roada dragostei, blândeţii, răbdării şi bunătăţii
datorită acelor lucruri pe care tu, va trebui să mi le dai mie ...

Dumnezeu, în Înţelepciunea Sa, s-a uitat jos din ceruri
Şi tocmai pentru că ştia că am nevoie de mai multă dragoste şi grijă
Te-a ales pe tine, pentru mine – cea mai bună dintre toate mămicile…

Iată-mă, aici sunt … Deşi nu sunt tocmai …. bine.

Dar, cu ajutorul Lui și al tău ... voi fi!

HOME LTD

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !